Partijen voeren campagne voor Waterschapsverkiezingen

PROVINCIE UTRECHT - Terwijl er volop aandacht is voor de komende Provinciale Statenverkiezingen, is er zaterdag in de provincie Utrecht ook campagne gevoerd, maar dan voor de Waterschapsverkiezingen.
Koos Segers is een van de kandidaten die op 18 maart verkiesbaar is. De CDA'er ontving in zijn eigen museumpje een select gezelschap geïnteresseerden om onder meer te praten over de recente overstromingen in Kockengen.
"Het is een illusie dat je alles kunt voorkomen, maar omdat ik in het gebied woon en weet hoe de situatie hier zit, ga ik meedenken om te kijken waar de problematiek zit en dat proberen op te lossen."

UTRECHT

Ook in Utrecht werd zaterdag campagne gevoerd. ChristenUnie maakte symbolisch een tocht over de gracht om al het plastic uit de grachten te halen. Volgens kandidaat waterschapsbestuur Jaap Verweij is dat voor een schonere wereld.
"Wij willen zorgen dat het bestuur van het Waterschap op een goede manier de belangen van bewoners behartigt. Zowel agrariërs, maar vooral ook voor de mensen in de stad. Het stadswater krijgt wat ons betreft veel te weinig aandacht en daar valt nog heel wat winst te behalen."
Maar ook Koos Segers van het CDA heeft zijn idealen. "Ik sta voor veilige dijken, minder bureaucratie, korte lijnen en daadkracht. Overleg met anderen vind ik ook heel belangrijk, want je moet met elkaar samen de boel oppakken."
Segers stond aanvankelijk op een verkiesbare plek, maar doordat er twee waterschappen zijn binnen zijn gemeentegrens, ging er administratief iets mis. "Ik stond op de verkeerde lijst, toen moest ik naar de andere lijst ging, werd dat een lijstduwerplek. En dat terwijl ik een kandidaat ben die er echt voor wil gaan."
De Waterschapsverkiezingen zijn net als de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 18 maart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.