OM looft 15.000 euro uit voor gouden tip sportschoolmoord

AMERSFOORT - De politie roept de hulp van tv-kijkers in om de moordenaars van Mohammed Alarasi te pakken. De 22-jarige Alarasi werd ruim een jaar geleden doodgeschoten op de parkeerplaats bij sportschool De Pellikaan in Amersfoort. Voor de gouden tip looft het Openbaar Ministerie Midden-Nederland 15.000 euro uit.
Het motief voor de moord is nog niet vastgesteld. Het onderzoeksteam van de politie houdt er ernstig rekening mee dat het slachtoffer per abuis werd aangezien voor Samir Jabli. De 38-jarige Jabli was een bekende van de politie en werd in december vermoord op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort. Daarbij werd direct al een verband gelegd met het misdrijf bij De Pellikaan.
Deze week toont de politie in de tv-programma's Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld een compositietekening van de man die bij de moord op Alarasi de vluchtauto bestuurde. De daders reden er na de kogelregen weg in een zwarte BMW 550i die kort daarna in Leusden in brand werd gestoken. Ze zijn waarschijnlijk in een BMW 3-serie type E90 overgestapt.
De moord op Alarasi wordt ook in verband gebracht met de liquidatie van Tarik el Idrissi, die elf dagen later werd doodgeschoten in Amsterdam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.