Utrechtse zorginstelling: Situatie verbeterd

UTRECHT - Zorginstelling Lieven de Key in Utrecht heeft maatregelen genomen na een onderzoeksrapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Die meldde vorig jaar dat het behoorlijk schortte aan de verzorging en veiligheid van dementerende bewoners.
Volgens de instelling is er de afgelopen maanden hard gewerkt om de kwaliteit te verbeteren. Zo zijn er medewerkers weggestuurd die niet aan de verwachtingen voldeden.
De instelling werd stevig op de vingers getikt omdat infecties niet goed werden behandeld en het toedienen van medicijnen onzorgvuldig gebeurde. Na een inspectie bleek Lieven de Key op ongeveer de helft van de punten een onvoldoende te scoren.

VERBETERINGEN

Bewoners van de locatie Gekoesterd Wonen zien sinds de verbeteringen dat er een groot verschil is met een aantal maanden geleden. "Ik woon hier vanaf 16 december 2013, in die tussenperiode is er wel wat veranderd. Er is meer gerichte leiding gekomen", aldus een van de bewoners.
Kinderen van bewoners bevestigen dat het beter gaat. "Er zat een goede crisismanager op die ook echt eerlijk het verhaal vertelde: er zijn hier een aantal zaken gebeurd en we zijn het aan het oppakken. Met vol vertrouwen hebben we mijn vader hier geplaatst."
De verbeterpunten die de inspectie veranderd wilde zien, zijn volgens directeur Nicolaas afgerond. Toch blijft er altijd werk aan de winkel. "Er gebeuren elke dag nog dingen waarvan ik denk: jammer dat dit ons nog overkomt. Het heeft onze aandacht, we sturen er beter op en de medewerkers zijn er ook meer alert op."
De zorginstelling weet nog niet wanneer de inspectie de verbeteringen komt controleren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.