Huurbaas sleept gemeente Nieuwegein en Jonge Socialisten voor rechter

NIEUWEGEIN - De in opspraak geraakte huurbaas Marcel van Hooijdonk sleept Nieuwegein voor de rechter. Dat zegt hij tegen RTV Utrecht. Aanleiding zijn de problemen rond de brandveiligheid van tientallen woningen in een pand aan de Weverstedehof.
De gemeente wil dat Van Hooijdonk maatregelen neemt om de 24 appartementen veiliger te maken. Gebeurt dat niet voor 26 maart, dan wordt het gebouw ontruimd. Van Hooijdonk is het niet eens met dat besluit.
Volgens de omstreden huurbaas doet hij er alles aan om de woningen brandveilig te maken, maar komt de gemeente telkens met nieuwe eisen. Ook de klacht dat hij pas heel laat reageert wanneer er problemen zijn, klopt volgens hem niet.

VERVANGENDE WOONRUIMTE

Vorige maand kregen tientallen huurders in Nieuwegein nog te horen dat ze hun huis uit moeten vanwege problemen met de brandveiligheid. Van Hooijdonk laat aan RTV Utrecht weten hen vervangende woonruimte te zullen aanbieden als zij daadwerkelijk uit huis worden gezet.
De huisjesmelker kwam eerder in het nieuws vanwege intimidatie en bedreiging van huurders. De rechter veroordeelde hem tot het betalen van duizend euro boete voor het intimideren van een bewoner van een pand aan de Wittevrouwensingel. In Amsterdam werden zo'n 60 huurders op straat gezet, nadat het pand waarin ze woonden niet brandveilig bleek te zijn.
De gemeente Nieuwegein laat weten dat er woensdagavond een besloten bijeenkomst is voor de gedupeerde bewoners.
Van Hooijdonk klaagt de Jonge Socialisten aan vanwege smaad. Volgens de huurbaas hebben zij ongefundeerde beschuldigen aan zijn adres geuit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.