Amersfoortse zoekt geld voor vierpersoonfiets

AMERSFOORT - Een vierpersoonsfiets die door meerdere mensen gebruikt en gedeeld kan worden. Het leek Sjouke Ziel uit Amersfoort een goed idee en daarom is ze een crowdfundingsactie gestart om er eentje te kunnen financieren.
Op de vierfiets kunnen vier mensen tegelijk, handig voor mensen die bijvoorbeeld een visuele beperking hebben. Maar aan de fiets hangt een behoorlijk prijskaartje, vertelt Sjoukje Ziel. "We hebben 8400 euro nodig en we zijn lekker op dreef met het sparen. We zitten inmiddels op 4300 euro dus we zijn over de helft met maar liefst 80 funders."

VERRIJKING

Ziel verhuurt sinds vorig jaar vierpersoonsfietsen aan bedrijven en particulieren voor een gezellig dagje uit. Het idee voor een deelfiets ontstond toen ze van klanten met een beperking hoorde hoe verrijkend zij de dag op de vierfiets hadden gevonden.
"Ik kwam ook in contact met zorginstellingen die al weleens zo'n fiets hebben gekocht. Toen dacht ik: aan de ene kant is er een behoefte, aan de andere kant: een fiets die niet altijd wordt gebruikt. Waarom gaan we hem niet gewoon delen? Dat scheelt in de kosten."
Zorginstellingen reageerden enthousiast op het plan en vroegen Ziel of ze af en toe een fiets mochten lenen. Daarop besloot ze de inzamelingsactie te starten. De eerste fiets is bedoeld voor een pilot. "Als die pilot is afgerond, kunnen lokale zorginstellingen zelf voor een fiets sparen en gaat de pilotfiets door naar de volgende stad."

Amersfoortse zoekt geld voor vierpersoonfiets

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.