Weerstand tegen verbouwing rotonde Hoogland

HOOGLAND - Het plan van Rijkswaterstaat om een rotonde op de Bunschoterstraat in Hoogland om te bouwen tot kruising, stuit op veel weerstand bij omwonenden en weggebruikers. Het plan moet voor een betere doorstroming zorgen, maar veel mensen zeggen dat er helemaal geen probleem is.
"Zo te zien is hier niks aan de hand", constateert verkeersdeskundige Max van Kelegom, die met RTV Utrecht een kijkje nam bij de rotonde. "Ik denk dat Rijkswaterstaat een paar berekeningen heeft gemaakt en geconstateerd heeft dat het met de verbreding van de A1 hier druk gaat worden en dat de rotonde dan volloopt."
Rijkswaterstaat wil met de maatregel de doorstroom van het verkeer dat van de A1 afkomt verbeteren, maar volgens Van Kelegom kan dat ook anders. "Je kunt mensen op de A1 bijvoorbeeld eerder laten voorsorteren door verkeer vanuit Hilversum in feite twee keer de snelweg te laten af rijden. Zo scheid je het verkeer richting Amersfoort en Bunschoten."

INSCHATTINGSFOUT

Volgens de verkeersdeskundige maakt Rijkswaterstaat een inschattingsfout. "Ze zijn in het gewone denken blijven steken. Hier doet zich de situatie voor dat de rotonde uit drie poten bestaat. Ze vergeten ook de mogelijkheid om een vierde poot aan te leggen. Juist die vierde poot zorgt ervoor dat je de rotonde optimaal gaat benutten."
Kees Kreijne is eigenaar van het nabijgelegen tankstation. Volgens hem zijn de plannen voor de rotonde onzinnig. "Het verkeer loopt hier zo goed door dat we juist zo blij zijn met deze weg. We zijn helemaal verbaasd over wat Rijkswaterstaat nu in petto heeft."

VEILIGHEID

Kreijne vreest ook voor de veiligheid. "Ik denk dat er maar een winnaar is en dat is het autoschadebedrijf. Juist voor de veiligheid zijn we destijds naar rotondes gegaan." Kreijne diende een bezwaarschrift in bij Rijkswaterstaat, maar hij denkt dat dat niets zal uitmaken.
"Ik heb de afgelopen dagen zoveel klanten gesproken die niet begrijpen wat er gaat gebeuren. Het is echt heel onbegrijpelijk", besluit Kreijne zijn verhaal.

'Weerstand tegen verbouwing rotonde Hoogland'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.