Weer dader monstransroof spoorloos

UTRECHT - Een van de daders van de monstransroof uit museum Catharijneconvent in Utrecht is zoek. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.
Rudolf T. zat in een penitentiair programma om hem voor te bereiden op terugkeer in de samenleving, maar de laatste keer dat hij zich moest melden bij de reclassering kwam hij niet opdagen. Als hij opduikt, moet hij alsnog de rest van zijn straf uitzitten.
T. werd veroordeeld tot 2 jaar en 3 maanden gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de roof. Justitie nam daar destijds geen genoegen mee, waarna hij in hoger beroep een celstraf kreeg opgelegd van 3,5 jaar.
Het kunstwerk werd begin 2013 op klaarlichte dag gestolen en werd een maand later zwaar beschadigd teruggevonden in een auto die over de A27 richting België reed. De politie hield toen drie mannen uit Utrecht en Maarssen aan. Later werd een vierde verdachte opgepakt.
Vorig jaar verdween een andere verdachte in de zaak, Marco K. Hij keerde niet terug in de halfopen gevangenis waarin hij vastzat. Hij werd later in België opgepakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.