OM: Cel voor gewelddadige overval Carlton Hotel

UTRECHT - Justitie eist celstraffen tot 4,5 jaar tegen vijf verdachten van een gewelddadige overval op het Utrechtse Carlton Hotel, in mei vorig jaar. Bij een inbraak eerder dat jaar werden in het hotel aan de Floraweg ook een kluis en geld gestolen.
Bij de diefstal werd 14.000 euro buitgemaakt in de administratiekamer van het hotel. Een ex-werknemer van het hotel, een 23-jarige man uit Utrecht, zou hier verantwoordelijk voor zijn. Het Openbaar Ministerie acht het bewezen dat de Utrechter met een ladder naar binnen klom, twee kluizen verwijderde, er ééntje meenam, openbrak en er vandoor ging met de inhoud. Tegen hem wordt drie maanden cel geëist.

BALKON

Na de diefstal en voor de overval informeerde de Utrechtse verdachte naar de beschikbaarheid van de kamer die zich naast de kamer met de kluis bevindt. Maar het zijn de vier andere verdachten die verantwoordelijk worden gehouden voor de overval op het hotel.
Eén van die vier nam op de dag van de overval zijn intrek in een kamer op de benedenverdieping. Hij liet de anderen binnen via het balkon en daar maakten ze zich klaar voor de overval. De portier kreeg daarna een pistool op zijn hoofd, werd vastgebonden en gedwongen sleutels af te geven van de geldkluis. Toen de bakker arriveerde om brood af te leveren, werd ook hij overmeesterd en vastgebonden.

SLACHTOFFERS

Daarna eisten de overvallers de sleutels van de bus van het hotel, waarmee ze zich met de buit van ruim zesduizend euro uit de voeten maakten. Deze bus werd later teruggevonden op de Woudsenderraklaan in Utrecht.
Dankzij camerabeelden, verklaringen en telefoongegevens kwam de officier van justitie tot het bewijs tegen de verdachten. Gezien de ernst van het feit en de grote impact die dit heeft op de slachtoffers, eist hij onvoorwaardelijke celstraffen. Ook woog hij hierbij het strafblad van de verdachten mee.

SCHADEVERGOEDING

Tegen de man die de drie had binnengelaten eiste hij een celstraf van 2,5 jaar. Tegen de drie overvallers eist hij eenmaal 4 jaar celstraf en twee maal 4,5 jaar, afhankelijk van het strafblad. Ten slotte eiste de officier van justitie dat de buit wordt afgepakt en dat de slachtoffers een schadevergoeding krijgen.
De uitspraak is over twee weken.

Het Openbaar Ministerie over de eis tegen de vijf verdachten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.