RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

PvdA en Inwonersbelangen debatteren over files bij Vinkeveen

DE RONDE VENEN - Wie tijdens de avondspits van Amsterdam naar Vinkeveen rijdt, heeft grote kans om in een lange file terecht te komen. Een doorn in het oog van politici uit De Ronde Venen. De provinciale lijstrekkers van PvdA en Provincie@Inwonersbelangen werken dan ook graag mee aan een oplossing.

"Het verkeer bij Vinkeveen loopt regelmatig helemaal vast. De auto's kunnen tijdens de spits gewoon niet normaal rijden bij de grote kruising van de A2 met de N201," zegt wethouder Aldrik Dijkstra (CU) van de Ronde Venen.


FILE

De N201 is een provinciale weg en het knelpunt is de Loenerslootsebrug. Daar gaat de tweebaans weg over in een éénbaans weg en moeten automobilisten op de rem. "Als je pech hebt, sta je hier meer dan twintig minuten in de file", zegt Dijkstra.

De Ronde Venen wil daarom graag een tweede brug en de provincie Utrecht moet die gaan betalen. Op zich geen slecht idee, vindt de PvdA-lijstrekker Rob van Muilekom: "Ik vind het wel interessant om daar over te spreken. We kunnen de brug namelijk best verbreden. Maar we zijn wel tegen meer asfalt als dat ten koste gaat van de natuur."


RIJKSWATERSTAAT

Provincie@Inwonersbelangen gaat een stapje verder, zegt lijsttrekker Johan van Engelen: "Een extra brug is prima, maar die moet niet betaald worden door de provincie. Rijkswaterstaat zou dat bijvoorbeeld prima kunnen doen. Dan kan de provincie dat geld weer ergens anders aan besteden."

Op 18 maart mogen de Utrechters naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht