CU wil Kamerdebat over gasboring Woerden

WOERDEN - Het Veenendaalse Tweede Kamerlid Carla Dik wil een debat over proefboringen naar gas en olie in Woerden. De ChristenUnie-politica reageert daarmee onder meer op onrust in de Woerdense wijk Molenvliet. Daar zitten de fossiele grondstoffen in de grond en gasbedrijven willen daar graag gebruik van maken.
De vergunning voor de boring is in 2006 al verstrekt. Gas- en oliebedrijf Vermilion heeft tot dusver geen boringen uitgevoerd, maar heeft wel plannen om hiermee te beginnen. Maar als het aan Dik ligt, komt het ook niet meer zover. Haar partij is voorstander van duurzame energie en vindt dat er daarom niet langer geïnvesteerd moet worden in proefboringen naar gas en olie.

AARDBEVINGEN

Dik zegt te willen voorkomen dat Woerden te maken krijgt met Groningse toestanden. Daar veroorzaken gasboringen aardbevingen en dat zorgt voor veel schade aan gebouwen en onrust onder de bevolking. Vorige maand bleek dat inwoners van Woerden daar ook bang voor zijn.
Dik wil minister Kamp tijdens een Kamerdebat vragen om de proefboringen in Woerden te blokkeren. Ook zou hij met lokale bestuurders moeten praten over de boringen, iets waar de Onderzoeksraad voor Veiligheid onlangs ook op aandrong. Het is onbekend wanneer het debat gehouden wordt.
Het gas- en oliebedrijf laat weten dat een proefboring in Woerden niet te vergelijken is met gasboringen in Groningen en stelt dat de gevolgen wel zullen meevallen.

CU wil Kamerdebat over gasboring Woerden
CU wil Kamerdebat over gasboring Woerden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.