Tips over Amersfoortse sportschoolmoord

AMERSFOORT - Er zijn twaalf tips binnen over de moord op de 22-jarige Mohammed Alarasi bij sportschool Club Pellikaan in Amersfoort. Dat meldde de politie woensdagmiddag. Dinsdagavond werd een compositietekening vrijgegeven van de man die de vluchtauto bestuurde. Justitie heeft 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.
Alarasi werd ruim een jaar geleden doodgeschoten op de parkeerplaats bij de sportschool. Getuigen zagen hoe twee mannen op het slachtoffer kwamen afgerend. Alarasi zag hen aankomen en probeerde weg te duiken, maar dat was te laat. Beide mannen openden het vuur op hem. De twee stapten vervolgens in een donkere BMW 550i, bestuurd door een andere man. Met hoge snelheid reden ze weg via de A1 richting Leusden.

VLUCHT

De vlucht in de BMW is gezien door omstanders en op basis van die gegevens is er een compositietekening van de bestuurder van de vluchtauto. Het is een lichtgetinte man, rond de 25 jaar oud met een enigszins bol gezicht. Hij droeg een mutsje.
De donkere BMW 550i is in Leusden in brand werd gestoken. Waarschijnlijk zijn de mannen overgestapt in een BMW 3-serie type E90. Deze auto is mei 2014 waarschijnlijk gezien in Lunetten.

JABLI

Het onderzoeksteam van de politie houdt er ernstig rekening mee dat het slachtoffer per abuis is aangezien voor Samir Jabli. De 38-jarige Jabli was een bekende van de politie en werd in december vermoord op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort.
De moord op Alarasi wordt ook in verband gebracht met de liquidatie van Tarik el Idrissi, die elf dagen later werd doodgeschoten in Amsterdam.
Vandaag komt de Amersfoortse sportschoolmoord aan bod in ons opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.