Politiek moddergooien in Baarn

BAARN - De opgestapte Baarnse wethouder Kees Koudstaal (BOP) haalt hard uit naar de vorige week al vertrokken wethouder Rudolph Vermeer van D66. Vermeer opereerde op eigen houtje en met weinig gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen, stelt Koudstaal in een verklaring.
Volgens hem heeft D66 de verklaringen over de onstane bestuurscrisis verdraaid en onterecht met de vinger gewezen naar de Baarnse Onafhankelijke Partij (BOP). "In de dagen die volgden heb ik op dit vlak van de overige coalitiepartners en mijn college-wethouders ook weinig of geen steun ondervonden. Men volstaat met het de hemel inprijzen van hun eigen wethouders. Daarom houd ik de eer aan mezelf", zegt Koudstaal.
De opgestapte BOP-wethouder hekelt ook de rol van de VVD. Volgens Koudstaal speelden de liberalen op de man en handelden ze uit rancune omdat ze na de verkiezingen buitenspel kwamen te staan. "Wat mij stoorde is dat dit gedrag niet aan de kaak werd gesteld. Kennelijk wordt deze cultuur van op de man spelen door de meerderheid in Baarn wel geaccepteerd."
Koudstaal hing een door de VVD ingediende motie van wantrouwen/afkeuring boven het hoofd omdat hij een motie over het dossier Wintertuin niet 'netjes en correct' zou uitvoeren. De oud-wethouder zegt dat hij een dergelijke confrontatie normaal gesproken niet uit de weg zou gaan. "Echter, na het vertrek van D66 en het niet ervaren van voldoende steun van de overgebleven coalitie-partners, heb ik besloten de eer aan mijzelf te houden. De door D66 veroorzaakte crisis doet geen recht aan de verkiezingsuitslag."
Het Baarnse college is nu demissionair. Dat houdt in dat de overgebleven wethouders en de burgemeester alleen nog maar lopende zaken behandelen. De VVD, de grootste oppositiepartij, probeert een nieuwe coalitie te smeden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.