Statenverkiezingen: stembureaus op 58 stations

UTRECHT - Treinreizigers kunnen volgende week tijdens de Provinciale Statenverkiezingen weer op tientallen treinstations hun stem uitbrengen. De NS liet woensdag weten dat gemeenten op in totaal 58 stations stembureaus inrichten. In de provincie Utrecht kan er gestemd worden op station Utrecht Centraal, Amersfoort, Woerden en Baarn.
De NS raadt reizende stemmers op 18 maart aan eerder van huis te gaan in verband met de verwachte drukte op de stembureaus. De bureaus kennen vaak extra ruime openingstijden. Het stemlokaal op het station van Castricum gaat om 05.00 uur als eerste van de reeks open.
Reizigers kunnen voor de Provinciale Staten op een station in hun eigen gemeente stemmen maar met een aangevraagde kiezerspas kunnen ze dat in de hele provincie doen. Voor de gelijktijdige verkiezingen van de waterschappen kunnen andere regels gelden omdat de grenzen daarvan kunnen afwijken van die van de provincie.
"Het gaat om twee verkiezingen die twee verschillende geografische gebieden betreffen", aldus een woordvoerster van de Kiesraad.
"Kiezers kunnen op hun stempassen zien hoe dit per gemeente is geregeld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.