RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

GroenLinks en 50Plus over Utrechts lobbywerk in Brussel

1/3
PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht lobbyt regelmatig om Europese subsidies binnen te halen. Dat deed de provincie bijvoorbeeld voor Abbey Games. Het Utrechtse bedrijf ontwikkelde met het geld het succesvolle computerspel Reus, maakte 2,5 miljoen euro winst Ťn kon uitbreiden door elf nieuwe medewerkers in te huren. Lijsttrekkers van GroenLinks en 50Plus discussiŽren over het nut van Utrechts lobbywerk in Brussel.

MariŽtte Pennarts van GroenLinks is erg blij dat de subsidie geholpen heeft. "Veel bedrijven profiteren van Europese kennisuitwisseling, maar ook van Europese fondsen. Europees geld om kleine bedrijven groot te maken, daar profiteert onze regio van."

Mieke Hoek van 50Plus is blij met de subsidie maar plaatst ook kanttekeningen. "Na het zien van dit bedrijf kan ik alleen maar voor deze subsidie zijn."

Maar dat is niet het hele verhaal. De partij is normaal gesproken erg sceptisch over de Europese Unie. "Bijvoorbeeld dat noodfonds om Griekenland te helpen. Het is wel de belastingbetaler die dat elke keer betaalt."

Op 18 maart worden de Provinciale Statenverkiezingen gehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht