Andere verhuurders steunen V&D in kort geding

UTRECHT - V&D krijgt bij het kort geding tegen pandbaas Mondia Investments donderdag steun van veel andere verhuurders. Zij vinden het maar niks dat de eigenaar van het filiaal in Hengelo naar de rechter is gestapt om alsnog de volledige huur uitbetaald te krijgen.
Dat lieten de advocaten Tomas Steenmetser en Jesse Zijlma woensdag weten. Zij willen bij de rechtbank in Enschede spreektijd vragen om V&D in de zaak te steunen. Steenmetser vertegenwoordigt in totaal elf verhuurders. Samen hebben die 24 winkelgebouwen van V&D in handen. Zijlma is de raadsman van V&D's grootste pandbaas IEF Capital, eigenaar van in totaal twaalf filialen waaronder die in Utrecht, Amsterdam en Den Haag.
De warenhuisketen sloot vorige maand een akkoord met een meerderheid van de verhuurders van de V&D-panden. De vastgoedeigenaren accepteerden daarbij een huurverlaging in ruil voor het inleveren van vierkante meters.
"Het is onredelijk als Mondia nu wel de volle 100 procent krijgt", stelt Steenmetser. Als de andere verhuurders geen akkoord hadden gesloten, dan was V&D volgens hem "hartstikke failliet" gegaan.
Steenmetser benadrukt daarbij overigens wel dat het gesloten akkoord niet in gevaar komt, mocht de rechter Mondia in het gelijk stellen. Mondia ging vorige maand al niet akkoord met het reddingsplan, legt hij uit. Voor zover de advocaten kunnen overzien zijn er nog geen verhuurders die wel hun handtekening hebben gezet, maar nu terugkrabbelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.