Nieuwegeinse huurders Van Hooijdonk: stress en opgekropte woede

NIEUWEGEIN - Burgemeester Backhuijs van Nieuwegein heeft de onzekerheid onder huurders van de beruchte huisbaas Marcel van Hooijdonk niet kunnen wegnemen.
Woensdagavond sprak hij met de bewoners van 24 appartementen aan de Weverstedehof. Als hun woningen niet snel brandveilig worden gemaakt, staan ze op straat.

DICHT

Van Hooijdonk heeft de woonruimtes niet volgens de voorschriften afgeleverd, stelt de gemeente. Hij heeft nog twee weken de tijd om te zorgen dat zijn appartementen veilig zijn, anders sluit het pand.

STRESS

De bewoners zijn teleurgesteld dat de gemeente geen goed alternatief kan bieden. Ze vinden dat vooral zij de dupe zijn en niet Van Hooijdonk. "Het zorgt voor veel stress en opgekropte woede. Als je wakker wordt, denk je er meteen aan", zegt een van de huurders. "En Van Hooijdonk raken ze hier niet mee. Die is zo rijk. Als wij geen huur betalen, merkt hij het het niet eens."
De omstreden huurbaas zou alternatieve woonruimte aanbieden, maar daarin hebben de bewoners niet veel vertrouwen. "We hebben nog niets gehoord."

DRUK

De gemeente vindt het vervelend dat de bewoners in onzekerheid zitten, maar zegt niet anders te kunnen. "We moeten de verhuurder onder druk zetten. Hij is verantwoordelijk en moet zorgen dat het pand brandveilig is", zegt de burgemeester Backhuijs.
Op 26 maart neemt Nieuwegein een besluit over de bewoonbaarheid van 24 appartementen aan de Weverstedehof. De burgemeester wijst de bewoners er nog wel op dat ze een juridische procedure kunnen aanspannen tegen de gemeente. "Dat moet je dan wel kunnen betalen", zei een van de huurders woensdagavond.

Nieuwegeinse huurders zitten in de stress

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.