Forse winststijging bouwbedrijf VolkerWessels

AMERSFOORT - Bouwbedrijf VolkerWessels heeft vorig jaar de nettowinst flink zien stijgen, van 90 miljoen euro in 2013 naar 121 miljoen. De omzet bleef vrijwel stabiel op 4,4 miljard euro. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.
Aan orders heeft VolkerWessels 5,8 miljard euro in portefeuille, tegen 6,1 miljard euro in 2013. Een lichte daling, maar naar eigen zeggen nog altijd op een historisch hoog niveau. Volgens het bedrijf is dit te danken aan een goede spreiding in activiteiten en een groeiend aantal meerjarencontracten.
"Deze contracten zorgen voor een stabiele stroom inkomsten en zijn daarmee belangrijke bouwstenen voor toekomstige omzet en resultaat."
VolkerWessels constateert dat in het lagere segment van de woningmarkt weliswaar voorzichtige tekenen van herstel zijn, maar dat in de bouwsector als geheel nog altijd sprake is van malaise. Die houdt de komende jaren nog aan, voorspelt voorzitter Henry Holterman van de raad van commissarissen.
Holterman stelt dat in de sector nog steeds onaanvaardbare risico's worden genomen door bouwers die werk uitvoeren tegen bodemprijzen.
"VolkerWessels weigert mee te gaan in deze ongezonde markttrend en
onderscheidt zich liever op kwaliteit en innovatie. Hierdoor zijn we
er opnieuw in geslaagd om binnen alle divisies een positief operationeel resultaat te behalen", zegt hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.