Eind maart kort geding spooksupermarkt

SOESTERBERG - Eind deze maand dient een kort geding over de spooksupermarkt in Soesterberg.
Supermarktketen PLUS verliet het pand in de Rademakerstraat recent voor een gloednieuw pand in dezelfde straat. Het oude filiaal werd echter in uitgeklede vorm opengehouden. Boze tongen beweren dat PLUS zo de komst van concurrenten wil dwarsbomen.
Buurtbewoners zouden graag een goedkope Aldi of Lidl verwelkomen. Er heeft zich ook al een huurder gemeld bij de verhuurder van het pand, Wim Putman. Om welke partij het gaat, wil hij nog niet kwijt.
In de versoberde spooksuper zijn amper producten te vinden, er zijn alleen pinkassa's en de openingstijden zijn zeer beperkt. Een onwenselijke situatie, vindt het college, dat verder geen partij zegt te zijn in de kwestie tussen Putman en PLUS Vastgoed.
"Toen PLUS een grotere supermarkt wilde openen, hebben we hen aangeboden om het huidige huurcontract af te kopen. De supermarkt heeft toen gezegd dat niet te willen", vertelde de verhuurder eerder aan RTV Utrecht.
PLUS zegt dat er in het verleden wel degelijk is gesproken over het beëindigen van het huurcontract dat nog vier jaar doorloopt. "De pandverhuurder is toen niet akkoord gegaan. We hebben er daarna voor gekozen om te investeren in het oude filiaal, om zo aan onze exploitatieplicht te voldoen."
De gemeente bemiddelde eerder tussen de partijen, maar dat liep op niets uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.