Nieuwe directeur looft passie bij Spoorwegmuseum

UTRECHT - Marten Foppen wordt de nieuwe directeur van het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hij stond de afgelopen zes jaar aan het roer bij het Dolfinarium in Harderwijk.
Foppen begint op 20 april. Hij volgt Paul van Vlijmen op die begin november vertrok naar de Stichting Defensiemusea. Foppen is al 25 jaar werkzaam bij het Dolfinarium. Hij begon op 15-jarige leeftijd als vakantiemedewerker in het zeezoogdierenpark en werd na een HEAO-studie personeelsfunctionaris.
In 2006 werd hij HR- en juridisch directeur van het Dolfinarium, Walibi World en Hellendoorn. Drie jaar later ging hij aan de slag als algemeen directeur van het Dolfinarium. Foppen werd in 2013 verkozen tot Harderwijker van het Jaar en Ondernemer van het Jaar.

PASSIE

Foppen was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging en denkt die zeker gevonden te hebben in Utrecht. "Mijn eerste indruk van de mensen die ik heb gesproken bij het Spoorwegmuseum, van de Ondernemingsraad tot aan de directie, is zeer positief", zegt de nieuwe directeur tegen RTV Utrecht. "Ze zijn erg enthousiast en hebben veel passie voor hun product. De Duiters hebben daar een mooi woord voor: begeisterung. Daar gaat mijn hard snel van kloppen."
Foppen wil het Spoorwegmuseum graag naar een volgend plan brengen. Hij is niet per se een treinenfanaat, maar heeft wel veel affiniteit met cultureel erfgoed en educatieve attracties.

BLIJ

Engelhardt Robbe, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Spoorwegmuseum, is blij met de nieuwe topman. "De Raad van Toezicht is zeer content met Marten Foppen als nieuwe directeur. Het Spoorwegmuseum biedt educatie door vermaak, de ervaring en achtergrond van Marten passen perfect bij dit uitgangspunt. Wij zien met vertrouwen uit naar de samenwerking met Marten en wensen hem alle succes."
Bij het Spoorwegmuseum werken ongeveer 120 mensen. Vorig jaar kwamen er 406.000 bezoekers op af, een record. Het museum staat de laatste jaren steevast in de top-10 van best bezochte musea in Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.