Ploeg legt MH17-taken neer om zaak-De Kruif

STICHTSE VECHT - Voorzitter Piet Ploeg van de Stichting Vliegramp MH17 legt tijdelijk zijn taken neer. Het bestuur en Maarssenaar Ploeg hebben dit besloten nadat deze week bekend werd dat Ploeg wordt genoemd in het strafrechtelijk onderzoek naar voormalig VVD-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht.
De Kruif zit in voorarrest op verdenking van hennepteelt en witwassen. Uit het onderzoek naar haar bleek ook dat De Kruif informatie over de benoeming van een nieuwe burgemeester lekte aan partijgenoot Piet Ploeg, oud-wethouder in Stichtse Vecht. Ook daarvoor is zij aangehouden.
De informatie moest er volgens NRC Handelsblad voor zorgen dat oud-burgemeester Rob Bats (VVD) van Haren burgemeester van Stichtse Vecht kon worden.

NABESTAANDEN

"Het strafrechtelijk onderzoek moet helder maken of Piet Ploeg betrokken is bij de feiten waarvan de voormalig fractievoorzitter in de gemeente Stichtse Vecht verdacht wordt", licht de stichting toe. "Het bestuur heeft deze kwestie met Piet Ploeg besproken. Onze gezamenlijke conclusie was dat het verstandig is dat Piet zijn voorzitterschap en andere bestuursactiviteiten hangende het strafrechtelijk onderzoek tijdelijk neerlegt."
De stichting wil hiermee voorkomen dat de discussie over de persoon Piet Ploeg het behartigen van de belangen van de nabestaanden van de vliegramp in de weg zit. Zijn taken worden voorlopig verdeeld over de andere bestuursleden, aldus vicevoorzitter Dennis Schouten.
Piet Ploeg wil geen commentaar op het stratrechtelijk onderzoek geven, maar wel over zijn pauze bij de stichting. "De stichting en nabestaanden zijn mij te lief, daarom heb ik mijn functie tijdelijk neergelegd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.