Aanhoudingen voor grootschalige drugshandel in Utrecht en Amsterdam

UTRECHT - De politie heeft deze week in Utrecht en Amsterdam twee mannen aangehouden op verdenking van grootschalige handel in verdovende middelen via illegale online marktplaatsen en witwassen.
De mannen (geboren in 1989 en 1990) konden allebei thuis achter hun computer worden aangehouden. Aanleiding was een onderzoek dat na een eerdere aanhouding in december was opgestart.
De arrestatie in 2014 werd verricht nadat een agent toevallig getuige was geweest van een verdachte transactie. In tassen die van een BMW in een Mercedes werden overgeladen, bleek een flinke hoeveelheid harddrugs te zitten.
De bestuurder van de Mercedes, een 55-jarige man uit IJmuiden, was al in beeld bij justitie als mogelijk een van de grootste Nederlandse verkopers van verdovende middelen op internationale ondergrondse marktplaatsen. Hij opereerde onder meer onder de naam 'HollandOnline' op verschillende anonieme marktplaatsen, zoals Silk Road 1, Silk Road 2.0 en Agora.
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de deze week in Utrecht aangehouden man van handel in verdovende middelen en witwassen. Hij had een bedrijf op naam samen met de Amsterdamse verdachte, die van dezelfde feiten wordt verdacht. Bij de arrestaties nam het OM ook een aantal dure aut's, bitcoins ter waarde van 150.000 euro en 30.000 aan cash geld in beslag.
De twee zitten in ieder geval de komende twee weken nog in voorlopige hechtenis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.