Veenendaal krijgt definitief fietstunnel en autotunnel

VEENENDAAL - De geplande fietstunnel en autotunnel bij bedrijventerrein De Batterijen in Veenendaal gaan er definitief komen. De gemeenten Ede, Veenendaal en Renswoude, provincies Utrecht en Gelderland en ProRail hebben donderdag daartoe een overeenkomst getekend.
De tunnels zijn nodig omdat ProRail meer treinen van Utrecht naar Arnhem wil laten rijden. Dat zou voor onaanvaardbare opstoppingen zorgen op de Nieuweweg-Noord in Veenendaal, waar spoorbomen dan langer dicht zullen blijven.
Op de plek waar auto's nu het spoor oversteken komt een fietstunnel. Iets dichter bij de N224 wordt de Heideweg en de Voorpoort met elkaar verbonden via een autotunnel. Langs de Klompersteeg komt een fietspad.
Doorgaand autoverkeer zal in de toekomst door het bedrijventerrein moeten rijden, in plaats van erlangs. Dat geeft volgens de provincie mogelijkheden om het het voormalige Fort aan de Buursteeg te renoveren.
De komende tijd werken de gemeenten nog aan het bestemmingsplan, in 2017 wordt begonnen met de aanleg van de tunnels en verwacht wordt dat in 2019 de tunnels klaar zijn voor gebruik.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.