Gewonden door brand in trein bij Abcoude

ABCOUDE - In Abcoude zijn donderdagmiddag meerdere passagiers gewond geraakt door een brand in een trein. Eén passagier heeft brandwonden opgelopen en is naar het ziekenhuis gebracht; 24 anderen zijn ter plekke behandeld wegens het inademen van rook.
De brand brak rond 15.40 uur uit in een coupé van de intercity van Schiphol naar Utrecht. De hulpdiensten gaven direct groot alarm. Er kwamen veel ambulances naar het station en er landde een traumahelikopter. De passagiers konden de trein snel verlaten.
De brand kon niet direct worden geblust. Het duurde lange tijd voordat de brandweer aan de slag kon, omdat eerst de stroom van de bovenleiding moest worden afgehaald. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Passagiers mochten rond 17.30 uur terug de trein in om spullen te halen. Daarna zijn ze met een bus naar Utrecht CS vervoerd. Mensen die in de bewuste trein zaten worden door NS gevraagd voor eventuele nazorg contact op te nemen via nummer 030-7515155.

VERTRAGINGEN

De brand heeft veel gevolgen voor passagiers op het traject Utrecht-Amsterdam en Utrecht-Schiphol. De NS verwacht dat tot zeker 2 uur 's nachts geen treinen rijden op het traject. Eerder dacht de NS dat het traject rond 19 uur al vrij zou zijn, maar dat is niet gelukt.
Volgens de NS moeten reizigers tot die tijd rekening houden met een extra reistijd van een half uur tot een uur. Reizigers zullen moeten omrijden, bijvoorbeeld via Amersfoort.

Gewonden door brand in trein bij Abcoude

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.