RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw incident bij BASF De Meern

DE MEERN -

Bij de chemische fabriek BASF in de Meern is op 10 maart opnieuw een incident met een lekkende stof geweest. Dat heeft de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk donderdagmiddag gemeld in de commissievergadering van de gemeenteraad. BASF heeft het voorval daarna gemeld op de website voor buren.

Het gaat volgens de chemische fabriek om een voorval met iets meer dan een kilo nikkel binnen de fabrieksmuren. "Bij dit incident is de nikkelstof binnen de fabriek gebleven waardoor er geen gevaar voor de omgeving is geweest", aldus de onderneming.

GroenLinks heeft schriftelijke vragen aangekondigd over het incident. Volgens GroenLinks-Raadslid Steven de Vries is er nog veel onduidelijk over het incident. De Vries vrind het vreemd dat BASF het maar niet voor elkaar krijgt om incidenten te voorkomen.

Vorige maand nog werd de fabriek dagenlang stilgelegd nadat 75 kilo van de kankerverwekkende stof nikkeloxide was vrijgekomen. De oorzaak was waarschijnlijk een technisch defect. Door het incident raakte niemand gewond.

In 2013 stond BASF op een overheidslijst van bedrijven die niet volledig aan de brandveiligheidseisen voldoen. Daarna zijn volgens het bedrijf veel nieuwe veiligheidsmaatregelen genomen. "Het actieplan om te komen tot een stucturele verbetering van het aantal spill-incidenten wordt momenteel in overleg met het bevoegd gezag met hoge prioriteit verder uitgevoerd."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -