Rechtszaak om geld aanbestedingen Papendorp

UTRECHT - Het nieuwe bestuur van de Vereniging Parkmanagement Papendorp (VVP) stapt naar de rechter om geld terug te krijgen van het oude bestuur. Dat bestuur wordt beschuldigd van vriendjespolitiek bij het inkopen van diensten. Er zou daarbij tonnen teveel zijn betaald. Dat meldt het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad.
De vereniging, waarvan de gemeente lid is, huurde voor 180.000 euro het bedrijf van de oud-voorzitter in. Ook een broer van een oud-bestuurslid kreeg een opdracht van 478.000 euro. Volgens de gemeente handelde het bestuur van de VPP 'onreglementair, onzorgvuldig en onbehoorlijk'.
Onderzoeksbureau Grant Thornton werd ingeschakeld om de feiten op een rij te zetten. Daaruit blijkt volgens het gemeentebestuur dat er geen bonnetjes zijn en de opdrachten niet volgens de regels zijn verstrekt. Het rapport moest van het bureau geheim blijven, maar het college van B en W heeft het woensdag, onder protest van het bureau, alsnog openbaar gemaakt.
Het nieuwe bestuur en de gemeente hebben geprobeerd geld terug te krijgen van de oude bestuursleden, maar die geven niet thuis. Met het rapport in handen is daarop besloten om de rechter in te schakelen.
Het geld was deels afkomstig van het Ondernemersfonds Utrecht (OFU), waarvoor de gemeente gelden int bij Utrechtse ondernemers. Naar aanleiding van dit incident zijn de regels van het OFU aangepast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.