Wethouder Everhardt: Kansen voor wietclub na aftreden Opstelten

UTRECHT - De Utrechtse wethouder Everhardt ziet na het aftreden van justitieminister Opstelten kansen voor het legaliseren van de wietteelt. Opstelten was daar fel tegen. D66'er Everhardt wil wietclubs in de stad toestaan en hoopt dat met een nieuwe minister ook een nieuw beleid komt.
"De heer Opstelten was de verpersoonlijking van de stilstand in het Nederlandse cannabisbeleid", zegt Everhardt. "Wat wij nodig hebben is een minister van Justitie die vooraf zegt: Ik stuur geen politie op deze Utrechters af."
De wethouder schreef vorig jaar met de burgemeesters van Eindhoven en Heerlen al het manifest Joint Regulation, waarin zij pleiten voor de legalisatie van wietteelt. In Utrecht wil Everhardt een wietclub oprichten waar de leden samen wiet telen. Ook wil hij toestemming voor een experiment met medische verstrekking van cannabis aan psychiatrische patiënten.

ZAADJES

Ook wietactivist Jan van Piekeren was erg enthousiast toen hij hoorde over het vertrek van de minister. Net als Everhardt is hij ook al jaren bezig om de wiet te legaliseren.
"Elke Nederlander moet in april gewoon vier of vijf zaadjes in de grond kunnen doen en verder moet er met de coffeeshops maatwerk worden gemaakt om de achterdeur goed te regelen", zegt Van Piekeren.
Hoewel de kans erg groot is dat de volgende minister van Justitie en Veiligheid, net als Ivo Opstelten, een VVD'er wordt, hebben Everhardt en Van Piekeren toch de hoop dat het beleid van het Rijk zal veranderen. De nieuwe minister wordt pas na de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart bekendgemaakt.

Wietactivist Jan van Piekeren en wethouder Everhardt zien kansen voor legaliseren wietteelt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.