CDA'ers springen in Utrechtse Singel

UTRECHT - De Utrechtse CDA-politici Eiko Smid en Ardin Mourik hebben vrijdag in het centrum in de Singel gezwommen. Ze deden dat om aandacht te vragen voor het grachtenwater, dat in hun ogen zo schoon zou moeten zijn zodat iedereen erin kan zwemmen.
Volgens Smid, oud-raadlid en kandidaat voor de verkiezing van hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, is het niet verboden om in de Utrechtse grachten te zwemmen, maar valt dat op dit moment niet aan te raden.
"Er ligt ontzettend veel troep op de bodem en er komen veel riooloverstorten uit op het water. Het waterschap en de stad kunnen er samen voor zorgen dat de kwaliteit van het grachtenwater aanzienlijk verbetert. Het is een attractie om midden in Utrecht een stukje te kunnen zwemmen", aldus Smid.
Utrechters die willen weten hoe het is om door de stad te zwemmen, kunnen in juni meedoen aan de zogenoemde Singelswim, een van Amsterdam afgekeken zwemtocht door de grachten. De organisatie van dat evenement raadt alle deelnemers wel aan om een bij de GGD inentingen te halen.

CDA'ers te water voor schonere singel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.