Dubbel jubileum voor Herman van Veen

SOEST - Herman van Veen viert zaterdag zijn zeventigste verjaardag en zijn gouden artiestenjubileum. Het is precies vijftig jaar geleden dat de podiumkunstenaar uit Soest met zijn soloprogramma 'Harlekijn' zijn entree maakte in de theater- en muziekwereld.
De cabaretier en zanger viert zijn feestje zaterdagavond na afloop van zijn voorstelling Kersvers in het Rotterdamse Luxor Theater. Dichteres en toneelschrijfster Judith Herzberg neemt dan het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'Herinnerde dagen', een biografie van Herman van Veen waarin hij terugkijkt "op zijn leven, zijn succes en zijn falen".
Op woensdag gaat de theatermaker naar de Arenbergschouwburg in Antwerpen voor de verjaardagsvoorstelling 'Herman van Veen 70'. Dan wordt een boek gepresenteerd van de Vlaamse fotograaf Herman Selleslags, die de carrière van de artiest in foto's vastlegde. Ook dramaturg Emile Schra schreef een boek over Herman van Veen. Hij bracht zijn werk volledig in kaart, "met alle hoogte- en dieptepunten".
Van Herman van Veen verschenen tot op heden 178 cd's, 25 dvd's en zeventig boeken. Bekende liedjes van hem zijn Opzij, Anne en Hilversum III.

Interview met Edith Leerkes, al meer dan twintig jaar de vaste gitarist van Herman van Veen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.