Bunschotens oud-raadslid stapt over van CDA naar PVV

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Voormalig CDA-raadslid An van Pijkeren uit Bunschoten stapt over naar de PVV. Dat laat ze weten op Twitter.
Van Pijkeren was eerder actief voor de christen-democraten in de gemeenteraad van Bunschoten en in de Provinciale Staten. "Waarom ik de overstap naar de PVV maak en islamisering wil stoppen in ons land. Genoeg is genoeg", schrijft ze op Twitter, verwijzend naar een interview dat ze aan de Bunschoter gaf.
Daarin zegt ze dat ze de islamkritische discussies in Nederland en Europa een tijdlang actief heeft gevolgd en dat Geert Wilders, Marine le Pen en premier Netanyahu daarbij grote voorbeelden voor haar zijn.
"Door hen besefte ik dat de islam de vijand van de democratie is en geen bestaansrecht verleent aan christendom, joden en vrouwen. Ik wil niet dat mijn kleinkinderen later aan mij vragen waarom ik hier niets aan heb gedaan", tekende de Bunschoter op.
Wat ze precies voor de PVV gaat doen, is niet duidelijk. In het interview sluit ze niet uit zich ook in te gaan zetten voor de Spakenburgse Vrijheidspartij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.