Opstelten alweer op campagne, bezoek aan Bilthoven

© @VVDBilt, Twitter
PROVINCIE UTRECHT - Kersvers oud-minister Ivo Opstelten heeft Bilthoven zaterdagmiddag vereerd met een verrassingsbezoek. Ook elders in de provincie was het druk met politici die het laatste weekend voor de Provinciale Statenverkiezingen aangrepen om de straat op te gaan en campagne te voeren.
VVD'er Opstelten trad maandagavond samen met staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie af. De bewindslieden konden niet langer aanblijven nadat was gebleken dat Opstelten de Tweede Kamer onjuist had ingelicht over een deal die Fred Teeven als officier van justitie met drugshandelaar Cees H. had gemaakt. Op Twitter kan Opstelten rekenen op bewondering van diverse mensen die het dapper vinden dat hij zo snel na zijn aftreden alweer campagne voert op straat.
Opstelten was niet de enige politicus die zaterdag op straat te vinden was. Partijgenote Edith Schippers vertoonde zich in haar woonplaats Baarn. Het CDA trakteerde kiezers in Zeist op een pannenkoek en minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken promootte zijn PvdA in de Utrechtse wijk Lombok. Ook de Christenunie was actief: leider Arie Slob liep de straten en pleinen af in Amersfoort en Woerden. In veel gemeenten werden verkiezingsmarkten georganiseerd om zwevende kiezers over de streep te trekken.
De Provinciale Statenverkiezingen worden woensdag gehouden. RTV Utrecht zal op radio, televisie en internet uitgebreid verslag doen van de verkiezingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.