Opnieuw steen door de ruit vanwege Charlie Hebdo-poster

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Lombok is het huis van Gerben Potman opnieuw bekogeld. Vorige week werd zijn raam al eens vernield omdat hij een cartoon van Charlie Hebdo achter zijn raam heeft hangen. Zondagavond was het weer raak. Gerben was al gewaarschuwd voor een nieuw incident door een paar boze tieners in de wijk. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan.
Door de bekogeling met stenen van vorige week was het raam al zwaar beschadigd. Volgens de Utrechter is de schade nu nog veel groter. "Ik lag gisteren al in bed toen ik de knal hoorde. Ik zag twee mensen wegrennen, maar kon niet zien hoe of wat. Ik moet nog maar eens goed nadenken of ik de poster laat hangen, vooralsnog wel."

POLITIEK

D66 Utrecht noemt het tweede incident verschrikkelijk. Volgens raadslid Arjan Kleuver heeft iedereen recht op de vrijheid van meningsuiting. Hij is dan ook benieuwd of de burgemeester in actie gaat komen. Raadslid Queeny Rajkowski van de VVD zegt dat er alles aan gedaan moet worden om de daders te pakken. Ze hoopt dat Gerben Potman de cartoon laat hangen. "Als je de poster weg gaat halen geef je toe aan intimidatie."
Potman houdt zich voorlopig op advies van de politie stil. Hij had de poster voor zijn raam gehangen uit solidariteit met de makers van Charlie Hebdo. In januari kwamen twaalf mensen, onder wie journalisten en politiemensen, om het leven bij een aanslag op de redactie van het Franse blad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.