Maarssenaar Klomps neemt VVD-zetel De Kruif over in Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - VVD'er Jeroen Willem Klomps uit Maarssen volgt Kathalijne de Kruif op als raadslid in Stichtse Vecht. De zetel van De Kruif kwam vrij nadat ze was opgepakt in een grote hennepzaak. Ze wordt verdacht van witwassen en daarnaast van het lekken van informatie over de recente burgemeestersbenoeming in Stichtse Vecht.
Klomps stond vorig jaar bij de verkiezingen als achtste kandidaat op de VVD-lijst. De partij kreeg uiteindelijk vijf zetels in de gemeenteraad. Frank Masteling is De Kruif inmiddels opgevolgd als fractievoorzitter.
Oud-wethouders Piet Ploeg en Klaas Wiersema hebben geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de zetel van De Kruif in te nemen. Ploeg heeft voorlopig ook zijn voorzitterschap van de stichting Vliegramp MH17 neergelegd, omdat ook hij in de burgemeestersaffaire wordt genoemd.
De Kruif en Ploeg zouden informatie over de benoeming van een nieuwe burgemeester in Stichtse Vecht hebben doorgespeeld om VVD'er Rob Bats op de functie te krijgen. De Kruif zit nog vast en komt donderdag vrij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.