Basisscholieren krijgen voorlichting over liefde en seksualiteit

UTRECHT - De Week van de Lentekriebels is maandag begonnen op basisscholen. Tijdens deze week, georganiseerd door kenniscentrum Rutgers WPF en de GGD, krijgen kinderen van groep 1 t/m 8 voorlichting over liefde en seksualiteit.
De themaweek is in het leven geroepen om taboes te verbreken. Met een speciaal lespakket proberen leraren antwoord te geven op vragen van kinderen. De drempel om vragen over dit onderwerp te stellen moet door de vrolijke sfeer verdwijnen.
"Kinderen hebben veel vragen over seksualiteit en liefde", vertelt Bart Boerema van GGD Utrecht. "Vaak gaan de vragen van kinderen niet over seks, maar willen ze gewoon weten hoe de wereld in elkaar zit."
De Week van de Lentekriebels bestaat inmiddels tien jaar. Basisschool St. Jan Doperschool in Utrecht doet vanaf het begin af aan al mee en had daarom de eer om het jubileum van de themaweek te organiseren. Pepijn Gunneweg (presentator kinderprogramma's NCRV) en Anniek Pfeifer (actrice in onder meer Het Klokhuis) waren aanwezig bij de opening. Zij brachten samen het lied 'Lentekriebels' ten gehore, dat speciaal voor deze dag is gemaakt.

Basisscholieren krijgen voorlichting over liefde en seksualiteit

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.