Utrecht inde te veel voor reisdocumenten en rijbewijzen

UTRECHT - Inwoners van Utrecht hebben in de eerste maanden van dit jaar te veel betaald voor reisdocumenten en rijbewijzen. Het gaat in totaal om bijna 4.000 euro. Gedupeerden kunnen hun geld terugkrijgen.
De nieuwe tarieven zijn per 1 januari ingevoerd zonder dat het college de wijzigingen formeel had vastgesteld. "De tarieven zijn pas laat bekendgemaakt door het Rijk, waardoor tijdige besluitvorming in december 2014 niet gelukt is", meldt de gemeente.
Toch werden de nieuwe prijzen met ingang van het nieuwe jaar doorgevoerd. De praktische uitvoering aan de balie ging volgens de gemeente sneller dan de juridische regelgeving.
Inwoners van de gemeente hebben te veel betaald in de periode 1 januari tot en met 10 maart. In totaal gaat het om 18.374 transacties waarbij 3.914,55 euro teveel geïnd is. Per document gaat het om een bedrag variërend van 10 eurocent tot 1 euro.
Utrechters die het betreft kunnen het te veel betaalde bedrag terugkrijgen door een e-mail te sturen naar burgerzaken@utrecht.nl o.v.v. 'Leges'. In het bericht moeten de volgende gegevens vermeld zijn: volledige naam, afgiftedatum van het aangevraagde document en het IBAN-rekeningnummer. Binnen 10 werkdagen wordt het te veel betaalde bedrag teruggestort.
Persoonlijk afhalen van het te veel betaalde bedrag kan ook. Inwoners kunnen zich hiervoor melden bij de receptie van het Stadskantoor in de hal, een afspraak is hiervoor niet nodig.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.