Geluidsscherm A12 weer op losse schroeven

WOERDEN/UTRECHT - De komst van een omstreden geluidsscherm langs de A12 ter hoogte van de wijk Veldhuizen bij Leidsche Rijn en De Meern is onzeker. Een rapport moet opnieuw worden gemaakt. In de provincie zijn de meeste partijen sowieso voor de komst van het scherm.
Veel omwonenden hebben last van de snelwegherrie en waren blij dat het beloofde scherm bij Harmelen er eindelijk zou komen, maar het onderzoek naar de geluidsoverlast moet opnieuw worden gedaan. Volgens de gemeente Woerden en de provincie Utrecht dateert de informatie die er nu is uit de jaren negentig en is dit niet meer representatief voor de huidige situatie.
Woerden strijdt al een decennium tegen verlenging van de wal op Harmelens grondgebied. De gemeente wil geen scherm dat het zicht op het Groene Hart belemmert. De lokale VVD is ook bang dat de polder straks volgebouwd wordt met huizen als het scherm er eenmaal staat. Als het provinciebestuur beslist dat de wal er toch moet komen maakt Woerden de stap naar de rechter.
Gedeputeerde Remco Van Lunteren zegt dat het scherm er wel gaat komen. "Overgrote meerderheid van de Provinciale Staten, inclusief de VVD ,is voor het plan." De gemeente Utrecht vindt dat ook het scherm er hoe dan ook moet komen. Dat is een belofte aan de bewoners van Veldhuizen.
Na de zomer neemt de provincie een besluit over het geluidscherm langs de A12. De kosten van het scherm ziijn ongeveer 7,5 miljoen euro.

Geluidsscherm A12 weer op losse schroeven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.