RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechtbank velt vonnis Van der Roest voor bestelen daklozenkrant

UTRECHT -

De rechtbank in Utrecht velt dinsdag het vonnis over ex-PvdA'er Bert van der Roest, omdat hij volgens het Openbaar Ministerie de Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws voor tienduizenden euro's heeft bestolen.

De aanklager eiste eerder bij de rechtbank daarom een werkstraf van 240 uur en een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf tegen hem. Voorzitter Broos Schnetz van de Straatkrant hoopte twee weken geleden vooral op uitgebreide excuses, maar die kwamen er niet.

Hoeveel geld de Utrechter in 2012 en 2013 in zijn zak heeft gestoken, bleef tijdens de behandeling van de zaak onduidelijk. Van der Roest zei tegen de rechter dat hij ongeveer 22.000 euro verduisterde en dat hij dat bedrag vrijwel helemaal heeft terugbetaald.

Het bestuur van Straatnieuws zegt 43.000 euro te missen en het OM houdt het op zo' n 60.000 euro die is verdwenen. Het verschil zit in boekhoudkundige berekeningen. Daarnaast is de Straatkrant veel goodwill kwijt bij donateurs en dat kost ook veel geld, zegt Schnetz.

Van der Roest 'leende' vanaf 2012 geld uit de kas van het Straatnieuws. Hij was op dat moment bezig met een solovoorstelling over de ziekte van Alzheimer en verwachtte daar veel inkomsten van. Maar die bleven uit.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -