Identieke uitrusting voor Utrechtse duikteams

PROVINCIE UTRECHT - De zeven duikteams van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) krijgen binnenkort dezelfde uitrusting. Dat moet de veiligheid en de onderlinge samenwerking verbeteren.
Op dit moment gebruiken de teams verschillend materiaal en hebben ze vaak een andere manier van werken. Door alles gelijk te trekken, is er volgens de VRU veel winst te behalen.
Bij grote incidenten kunnen de verschillende korpsen beter samenwerken. Maar dat is niet het enige, zegt VRU-woordvoerder Nick van Schaick. "Als een collega in nood is, weten we nu precies welk materiaal ze gebruiken en kunnen we sneller helpen. Ook kennen we de werkwijze."

BESPAREN

De komende jaren moet de brandweer in de provincie Utrecht 3,5 miljoen euro bezuinigingen. Toch is er ruimte om materiaal te vervangen. "Juist doordat ieder korps met hetzelfde materiaal werkt, kunnen we geld besparen", zegt Van Schaick. "Als twee korpsen verschillend materiaal gebruiken zijn er verschillende experts nodig voor het onderhoud. Als alles gelijk is, scheelt dat dus weer kosten."
Ook de brandweervoertuigen en al het overige materiaal worden de komende jaren zoveel mogelijk gelijk getrokken binnen de VRU. Zo krijgen alle brandweermensen een bruin pak en worden alle auto's vernieuwd.

Identieke uitrusting voor Utrechtse duikteams

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.