Commando marechaussee komt in Soesterberg

SOESTERBERG - Het centrale commandocentrum van de Koninklijke Marechaussee komt in Soesterberg. Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten. De centralisatie kost de komende vijf jaar 81 miljoen euro.
De marechaussee werkt momenteel nog vanuit vijf districten. Maar om efficiënter en effectiever op te treden komt het Landelijk Tactisch Commando (LTC) op Camp New Amsterdam in Soesterberg. De staven van de districten worden hier ondergebracht.
Het besluit heeft tot gevolg dat de districtslocaties op kamp Nieuw Milligen, in Zwolle en in Den Bosch worden afgestoten. Ook verdwijnen vier brigadelocaties, namelijk Baarn, Fort De Bilt en twee in Nieuw Millngen. Zij gaan ook naar Soesterberg.
Door de komst van het LTC verdwijnen 120 functies, wat jaarlijks een besparing van 5,7 miljoen moet opleveren. De verwachting is dat overtollige medewerkers elders bij de marechaussee ondergebracht kunnen worden.
De marechaussee bewaakt de grenzen, beveiligt personen en gebouwen en is de politie van het leger. Ook neemt de organisatie deel aan buitenlandse missies.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.