Van der Roest opgelucht over uitspraak Straatnieuws-zaak

UTRECHT - Voormalig PvdA-raadslid Bert van der Roest reageert opgelucht op de uitspraak van de rechtbank in de Straatnieuws-zaak. Dinsdag werd hij veroordeeld tot 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf voor het bestelen van de Utrechtse daklozenkrant.
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een werkstraf van 240 uur en een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf tegen de voormalig PvdA'er. Net als het OM houdt de rechtbank rekening met de enorme media-aandacht voor de zaak. Van der Roest zou daardoor al deels zijn gestraft.
Het ex-raadslid zegt tegen RTV Utrecht onder andere dat hij opgelucht is dat de rechter er rekening mee heeft gehouden dat hij zoveel last heeft gehad van de media. Ook is volgens Van der Roest niet bewezen dat hij het gestolen geld gebruikte voor vakanties en caférekeningen.
Straatnieuws-voorzitter Broos Schnetz kan zich wel vinden in de mening van de rechter. "Blijkbaar vinden ze dat hij voldoende is gestraft. Ik kan leven met een symbolische straf als een werkstraf. Wat de straatkrantverkopers in Utrecht betreft mag Bert van der Roest zijn straf bij hen komen uitvoeren
Hoeveel geld de oud-penningmeester in 2012 en 2013 in zijn zak heeft gestoken, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Van der Roest zei tegen de rechter dat hij ongeveer 22.000 euro verduisterde en dat hij dat bedrag vrijwel helemaal heeft terugbetaald.
Het bestuur van Straatnieuws zegt 43.000 euro te missen, het OM houdt het er op dat zo' n 60.000 euro is verdwenen en volgens de rechtbank is er zeker 26.241 gestolen. Een civiele rechter moet later beslissen hoeveel Van der Roest nu precies moet terugbetalen.

.Van der Roest opgelucht over uitspraak Straatnieuws-zaak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.