'Prijs' voor huisjesmelker Van Hooijdonk: "Dit is een van de ergste ooit"

UTRECHT - Marcel van Hooijdonk is de Huisjesmelker van het Jaar. Dat vindt ROOD, de jongerenafdeling van de SP.
De oneervolle titel wordt ieder jaar uitgereikt aan de slechtste huisbaas, corporatie of bemiddelaar van Nederland. Van Hooijdonk verhuurt onder andere woningen in Utrecht, Amsterdam, Nieuwegein en Breda. "Hij brengt het leven van zijn huurders in gevaar door veiligheidseisen aan zijn laars te lappen", stelt ROOD.
ROOD-voorzitter Merel Stoop: "Dit is een van de ergste huisbazen die wij ooit zijn tegengekomen bij de verkiezing. Brandonveiligheid, intimidatie, torenhoge huren, huisontruimingen: de klachtenlijst is eindeloos. Hij is één van de vele huisbazen die op schandalige wijze profiteert van de woningnood."
Maandag klopten de jonge socialisten in Breda aan bij het kapitale huis van de beruchte huurbaas. Ze boden hem een gouden brandblusser aan als symbool voor de slechte manier waarop hij omgaat met zijn huurders en de brandveiligheid in zijn panden.
Van Hooijdonk nam de trofee niet zelf in ontvangst. "We kwamen aan bij zijn huis dat op een gigantisch landgoed ligt. We zagen achter de ramen iemand op de vlucht slaan. Een vrouw deed open en zei dat Van Hooijdonk hier niet woont, maar we weten zeker dat hij op dit adres woont. Hij durfde ons dus gewoon niet te woord te staan."
Doordat de panden van Van Hooijdonk niet brandveilig zijn dreigen huurders in Nieuwegein uit hun huis gezet te worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.