Utrechtse Rome-hooligan geeft zich aan

UTRECHT - Een 26-jarige Utrechter heeft zich bij de politie gemeld vanwege de voetbalrellen in Rome. Wat zijn aandeel precies is geweest, is nog onbekend. De politie zal de man horen als verdachte.
Vorige maand braken rond de wedstrijd AS Roma-Feyenoord rellen uit. Daarbij werd onder meer de beroemde Barcaccia-fontein van Bernini bij de Spaanse Trappen beschadigd. Vanaf donderdag openbaart de politie beelden van mensen die zich in de Italiaanse hoofdstad schuldig zouden hebben gemaakt aan onder meer openlijke geweldpleging. De beelden verschijnen op politie.nl en op RTV Rijnmond.
Inmiddels heeft onderzoek duidelijk gemaakt dat er 15 verdachten zijn. Een aantal mensen is door politieagenten herkend. Om achter de identiteit van de anderen te komen, doet de politie nu een beroep op het publiek. Deze week gaat de politie beelden van nog eens 15 mensen onder agenten verspreiden. "Als interne publicatie geen identificatie oplevert, wordt wederom de hulp van het publiek ingeroepen", aldus de politie.
Mensen die vermoeden een strafbaar feit te hebben gepleegd, kunnen zich ook zelf bij de politie melden. Twee mannen hebben zich inmiddels gemeld: de genoemde Utrechter en een 26-jarige man uit Apeldoorn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.