Tientallen auto's verwoest door brand Autoboulevard Overvecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Op de Hudsondreef in Utrecht heeft dinsdagavond een grote brand in een autobedrijf gewoed. De werkplaats van de Forddealer is uitgebrand en de showroom staat vol rook. Tientallen auto's zijn verwoest of hebben flinke schade opgelopen.
De brand werd rond 22.15 uur gemeld. Het leek om een kleine brand te gaan, maar uiteindelijk heeft de brandweer veel manschappen moeten oproepen. Er zijn uiteindelijk drie brandweerwagens en twee hoogwerkers ingezet voor de brandbestrijding, meldt de voorlichter van de brandweer.
Ruim een uur na het uitbreken van de brand zijn brandweermensen naar binnengegaan om daar verder te blussen. Rond middernacht werd het sein brand meester gegeven en kon de brandweer beginnen met het ventileren van de werkplaats en showroom.
Zover bekend raakte niemand gewond. Volgens de vestigingsmanager heeft hij rond 18 uur als laatste het pand verlaten. Hij heeft geen idee wat de oorzaak zou kunnen zijn. In de werkplaats stonden tien auto's en in de showroom 40 tot 50, aldus de manager tegen RTV Utrecht.
De brand zorgde voor veel rook. Daarbij kwamen zoals altijd gevaarlijke stoffen vrij. Uit voorzorg zette de politie een groot deel van de Autoboulevard af. De brandweer riep omwonenden op om ramen en deuren gesloten te houden. Door gebrek aan wind blijft rook hangen en stinkt het in Overvecht, maar volgens de brandweer is het gevaar inmiddels geweken.

Woordvoerder Sjaak Haasnoot van de Veiligheidsregio Utrecht over de brand.
Tientallen auto's verwoest door brand Autoboulevard Overvecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.