Stembureaus Provinciale Staten en Waterschap geopend

UTRECHT - De stembureaus voor de Provinciale Staten en de Waterschapsverkiezingen zijn geopend. In onze provincie opende het stembureau op Utrecht Centraal als eerste de deuren, om kwart over zeven. Ook op het treinstation in Amersfoort is een stembureau ingericht.
Stemmen op het station kan sinds de verkiezingen in 2006. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 brachten duizenden mensen hun stem uit op een NS-station. Op sommige momenten stonden er rijen tot veertig meter. Stemmen kan tot woensdagavond 21.00 uur.

VIANEN

In Zijderveld bij Vianen wordt misschien wel voor het laatst in de provincie Utrecht gestemd voor de provincie Utrecht. Raadsleden uit de gemeente praten met collega's uit Zederik en Leerdam over een mogelijke fusie. Het besluit over de samenwerking hangt af van een haalbaarheidsonderzoek, dat voor oktober staat gepland.
RTV Utrecht besteedt veel aandacht aan de verkiezingen. Woensdagavond presenteren Huib de Moll en Robert Blom een speciaal verkiezingsprogramma op Radio M. Donderdagochtend is er op RTV Utrecht een verkiezingsontbijt te zien met alle uitslagen. Dit programma wordt gepresenteerd door Riks Ozinga. Ook in het radioprogramma Utrecht is Wakker schuiven verschillende politici aan om de uitslagen te bespreken.
Op de website rtvutrecht.nl wordt ook een liveblog bijgehouden met het laatste nieuws.

Hoofd stembureaus gemeente Utrecht over de Provinciale Statenverkiezingen
Verslaggever Rik Dogger is bij een stembureau in Zijderveld, bij Vianen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.