Woerden bouwt gigantische racefiets

WOERDEN - In Woerden is woensdagmiddag begonnen met de bouw van een reusachtige houten racefiets. De fiets wordt vlak voor de start van de Tour de France in een weiland langs de A12 geplaatst om zo te laten zien dat ook in Woerden wielerkoorts heerst.
De fiets is bedacht door Woerden Marketing, dat zich inzet om meer toeristen naar de kaasstad te lokken. Kitty Kusters vindt het een gemiste kans dat de Tourkaravaan maar over een klein stukje Woerdens grondgebied rijdt. "Maar van een gemiste kans willen we toch iets moois proberen te maken. Vandaar de fiets. 's Avonds draaien de wielen die uitgerust zijn met lampjes en dat geeft een heel mooi effect. Proberen we toch die Tourkoorts aan te wakkeren."
De gemeente Woerden had de wielrenners zelf ook graag door het centrum zien rijden, maar had amper inspraak in de route. De organisatie was eventueel bereid de route iets te verleggen, maar dat kostte een vermogen.
Wethouder Bob Duindam: "We moeten het dus met een kilometer of vier aan de rand van Harmelen doen. Jammer, maar ik vind het heel mooi dat scholieren zo'n mooie fiets maken om zo toch te laten zien dat we er mee bezig zijn."
De fiets wordt in delen gebouwd in een hal van sociale werkplaats Ferm Werk. Eind juni wordt de fiets feestelijk onthuld. De bedenkers hopen dat de camerahelikopter die de renners volgt de moeite neemt de fiets in beeld te brengen.

Woerden bouwt gigantische racefiets

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.