RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kathalijne de Kruif op vrije voeten

STICHTSE VECHT -

Voormalig VVD-politica Kathalijne de Kruif van Stichtse Vecht komt donderdag onder strikte voorwaarden vrij. In juni moet ze voor de rechter verschijnen vanwege een onderzoek naar witwassen en valsheid in geschrifte. De Kruif zat vier weken vast.

Het Openbaar Ministerie verwijt de voormalig fractievoorzitter deelname aan een criminele organisatie die op grote schaal hennep teelden, witwassen en valsheid in geschrifte. De raadkamer van de Utrechtse rechtbank vond dat er voor hennepteelt onvoldoende bewijs was.

Waarom De Kruif vier weken in voorarrest moest zitten en voor een groot deel geen contact mocht hebben met de buitenwereld is een raadsel. Haar advocaat John Peters noemt het "een horrorscenario".

Tegen Kathalijne de Kruif loopt nog een ander onderzoek. Ze wordt ook verdacht van lekken van vertrouwelijke informatie over de burgemeestersbenoeming voor Stichtse Vecht. De Kruif is vorige week teruggetreden uit de politiek.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -