UWV: Steeds meer uitzendbanen, minder uitkeringen

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Utrecht is in februari na twee maanden stijging weer gedaald. Dat meldt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).
Volgens het UWV heeft de daling te maken met het economisch herstel. Ook zijn er meer uitzendbanen. Vooral in de provincie Utrecht vonden veel werklozen werk via een uitzendbureau.
Het aantal WW-uitkeringen in de regio Utrecht daalde in februari met 3,6 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2014. Landelijk lag dat percentage met 1,1 procent een stuk lager.
Het aantak WW-uitkeringen in de uitzendbranche daalde ten opzichte van een jaar geleden met 11 procent. Volgens het UWV is de sterke daling vooral een teken van het prille en nog gematigde economisch herstel. In die fase nemen werkgevers over het algemeen personeel aan via flexibele arbeidscontracten.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde donderdag dat de werkloosheid in Nederland in februari licht daalde tot 7,1 procent van de beroepsbevolking. In januari bedroeg de werkloosheid nog 7,2 procent.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.