Kinderopvang Evita nog deze maand dicht

LEIDSCHE RIJN - Grote problemen voor kinderopvang Evita in de Utrechtse wijk Terwijde. De buitenschoolse opvang moet nog deze maand de deuren sluiten.
Volgens de gemeente Utrecht zijn de problemen bij Evita aan de Louis Armstronglaan al langer bekend. De inspectie heeft de kinderopvang al vaker gewezen op zaken die niet deugen. Zo is de speelruimte buiten te krap, schiet het pedagogisch beleid tekort en staat een leidster soms alleen op te grote groepen.
De inspectie meldt dat er nog steeds veel mis is en dat de opvang voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar nu dicht moet. Volgens Evita zijn er al veel verbeteringen doorgevoerd. Mirjam Mascini van toezicht en handhaving kinderopvang: "Uit het laatste inspectierapport bleek dat aan de helft van de wettelijke voorwaarden niet is voldaan. De situatie was niet dusdanig onveilig dat de opvang acuut moest worden gesloten, maar wel zorgwekkend."
Mascini adviseert ouders van kinderen die naar Evita gaan om zelf andere opvang te regelen. Via het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen kunnen ouders kijken wat de status van de opvang is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.