Water Natuurlijk en VVD winnen bij waterschappen

PROVINCIE UTRECHT - Water Natuurlijk heeft de waterschapsverkiezingen in het gebied van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gewonnen. In het gebied van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht werd de VVD de grootste. Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen die de waterschappen donderdag bekend hebben gemaakt.
Water Natuurlijk werd in De Stichtse Rijnlanden met zes zetels de grootste. In 2008 haalde de partij ook al zes zetels. De VVD volgt met vier zetels; dat is een meer dan zeven jaar geleden. Het CDA verloor een zetel en heeft er nu drie. De PvdA behaalde net als vorige keer drie zetels. De Partij voor de Dieren kreeg er twee bij en kreeg drie zetels. De Algemene Waterschapspartij verloor een zetel en houdt er een over. ChristenUnie en SGP behaalden net als in 2008 elk een zetel.
In Amstel, Gooi en Vecht won de VVD. De partij krijgt volgens de voorlopige voorspellingen vier zetels, net als de PvdA. Water Natuurlijk werd derde, gevolgd door de Partij voor de Dieren en het CDA.
Wie de zetelverdeling bekijkt bij Waterschap Vallei en Veluwe ziet veel winnaars. VVD, PvdA, SGP, ChristenUnie, Water Natuurlijk en CDA krijgen er volgens de voorlopige voorspellingen drie zetels. AWP Vallei en Veluwe en Lokaal Waterbeheer behaalden twee zetels, 50Plus kreeg er een.
De definitieve uitslagen worden maandag bekendgemaakt.

Water Natuurlijk en VVD winnen bij waterschappen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.