Internationale militaire topconferentie in Soesterberg

SOEST - Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg is volgende week het decor van een conferentie over de krijgsmacht. Zo'n 450 leiders en deskundigen uit binnen- en buitenland spreken met elkaar over terreurdreigingen. Gepraat wordt onder meer over ISIS en de situatie op de Krim.
De Future Force Conference is initiatief van commandant der strijdkrachten generaal Tom Middendorp. Hij wil samen met collega's uit het buitenland, wetenschappers en bedrijven kijken hoe dreigingen voor de nationale veiligheid kunnen worden aangepakt. "Niets doen is geen optie", aldus de generaal. "Interne en externe dreigingen raken ons allemaal."
Zo kent ISIS een heel nieuwe aanpak, zegt Middendorp. "Hoe stoppen we terroristen die zowel opereren als een conventioneel leger met getrainde militanten en tegelijkertijd vechten als stedelijke guerrilla's?" Ook vraagt hij zich af hoe het leger om moet gaan met provocaties en propaganda.
Bij de conferentie zijn onder meer Koning Willem-Alexander aanwezig en generaal Philip Breedlove, de opperbevelhebber van de NAVO. Ook komen Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert, de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, de Amerikaanse econoom Robert Kaplan en de internationaal bankier Jean-Claude Trichet.
De conferentie wordt gehouden op dinsdag en woensdag. Het museum is dan niet toegankelijk voor publiek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.