Nieuwegeinse cokedealer krijgt miljoenen toch niet terug

NIEUWEGEIN - De veroordeelde cocaïnehandelaar uit Nieuwegein krijgt zijn in beslag genomen miljoenen voorlopig toch niet terug. Het Openbaar Ministerie (OM) kondigde vrijdagochtend aan het geld alsnog te gaan afpakken. Tot de rechtbank daarover heeft beslist, blijft het geld bij justitie.
Donderdag oordeelde de rechtbank dat de verdachte het geld terug moet krijgen, omdat witwassen niet bewezen is. Die uitspraak is een formaliteit, laat de rechtbank vrijdag weten. Er rust intussen namelijk ook nog een ander soort beslag op het geld en dat blijft gewoon staan.
Het OM wil de tweeënhalf miljoen euro op een later moment officieel ontnemen. Dat gebeurt op een aparte zitting. Tot die tijd blijft het geld gewoon in beslag genomen, aldus de rechtbank.

SLAAPKAMER

De politie deed in april 2014 een inval bij de nu 37-jarige Nieuwegeiner, die een eigen beveiligingsbedrijf heeft. In zijn bedrijf aan de Veluwehaven vond de politie vijf kilo cocaïne.
Thuis in zijn slaapkamer had de man meer dan tweeënhalf miljoen euro cash liggen, verstopt in een koffer en een tas achter zijn bed. Verder vond de politie wapens, munitie en een geldtelmachine.
Het OM nam het geld in beslag, omdat hij het zou hebben verdiend met drugshandel. Zelf zegt de man dat hij de miljoenen voor iemand anders bewaarde, al wil hij niet zeggen voor wie.
Justitie gaat overigens ook in beroep tegen de vrijspraak van witwassen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.